2009-05-19

VIŠTIENA SU PAPRIKOMIS


viščiukas
didelis pipiras (arba pora, pagal skonį)
sauja pomidoriukų arba trys pomidorai
pora svogūnų
baziliko lapelių, petražolės, česnako
miltų
alyvų aliejaus, druskos, pipirų
Viščiuką supjaustome, vietomis nuimame odelę.
Naudojame didesnę keptuvę - kad viskas tilptų. Įkaitiname aliejų, metame česnako skilteles (mes nesmulkinam, paskui arba išgriebiame, arba paliekam ištirpti padaže).
Vištienos gabaliukus pasūdome, pabarstome šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Lengvai pavoliojame miltuose ir iš abiejų pusių apkepame.
Apie 10-15 minučių. Tarpais šliūkštelim balto vyno. Arba raudono, jei tokio nėra po ranka. Arba jokio, jei neturim atidaryto butelio.
Tuo metu sukapojame svogūnus, pipirus supjaustome pailgomis piršto storio juostelėmis, pomidorus gabaliukais.
Kai vištienai kepti skirtas laikas baigiasi, išimame iš keptuvės, atidedame. Toje pačioje keptuvėje kelias minutes kepiname svogūnus, beriame paprikas.
Kepame 15-20 min. ant nedidelės ugnies, kol suminkštėja (gali tekti įpilti vandens). Tada dedame kubeliais pjaustytus pomidorus, paliekame dar kelioms minutėms.
Va dabar jau dedam atgal vištieną. Uždengiam dangtį ir karts nuo karto pavartydami troškinam kokį 15-20 minučių arba kol iškeps.
Į galą pridedam petražolės (nebūtina, bet tinka) ir baziliko lapelių.Valgom su balta duona, kuri gerai pasitarnauja lėkščių išlaižymui.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą