2009-05-18

Kepti pomidorai


Recepto pagrindas ir skonio paslaptis – itališkos vedybos tarp baziliko, pomidoro ir česnako. Šie produktai labai dera tarpusavyje ir kartu yra naudojami daugelyje patiekalų.
Kepti pomidorai – karšti ar šalti – puikus atskiras patiekalas, užkandis arba priedas.

4 asmenims
18 vidutinio dydžio pomidorų (tiek telpa į tipinės orkaitės skardą nepaliekant tarpų)
1 galvutė česnako
1 arb. šaukštelis su kaupu druskos
1 stiklinė džiūvėsėlių
1 ryšulėlis bazilikų
0,3-0,5 stiklinės alyvuogių aliejaus

Pomidorus perpjaukite pusiau ir išimkite sėklas palikdami vidines pertvarėles. Pomidorus sudėkite į skardą. Svarbu, kad pomidorai užpildytų visą erdvę. Jei pomidorų bus per mažai ir, kartu su įdaru išsilies pomidorų sultys, tuščios vietos gali prisvilti. Jei pomidorų bus per daug – jie troškinsis savo sultyse ir neapkeps.Pasiruoškite įdarą. Į dubenį išspauskite česnakus, supjaustykite bazilikus, sudėkite džiūvėsėlius ir aliejų. Aliejaus siūlau pilti pagal skonį nuo 0,3 iki 0,5 stiklinės. Nors tai atrodo daug – galutiniame patiekale aliejus, kuris susimaišys su džiūvėsėliais ir pomidorų sultimis, nesijaus visai. Įdarą sudėkite į pomidorus užpildydami tuščias sėklų ertmes.Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Daugelį „šlapių“ daržovių (pomidorus, grybus) rekomenduojama kepti tokioje temperatūroje, nes aukštesnėje pradės degti išsiskyrusios sultys. Tokioje temperatūroje pomidorai keps apie valandą. Žinoma galima kepti aukštesnėje temperatūroje trumpiau, tačiau lėtas kepimas žemesnėje temperatūroje leidžia pasiekti labiau koncentruotą skonį.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą