2009-05-18

Maltos mėsos kepsniai su džiovintais pomidorais


4 asmenims
1 kg maltos jautienos kumpio arba mentės
2 vidutinio dydžio svogūnai
400 gr indelis džiovintų pomidorų (apie ½ stiklinės pomidorų)
2 arb. šaukštelis malto kumino
2 valg. šaukštai džiovinto baziliko
1 arb. šaukštelis druskos
¼ arb. šaukštelis maltų juodų pipirų

Padažui
500 ml natūralaus jogurto
Sauja šviežių mėtų
Truputis druskos ir citrinos sulčių

Šio patiekalo esmė – kokybiška malta mėsa, todėl ją siūlau pasigaminti patiems. Jei ketinate pirkti faršą (žodis, kurio aš sąmoningai vengiu šiame įraše), toliau galite neskaityti – kulinarijos karaliumi gaminant šį patiekalą jums tapti neteks. Jei ryžtas išliko, nupirktą mėsą nuplaukite, išpjaustykite plėves ir sumalkite (kai kurių didesnių parduotuvių mėsos skyriai taip pat mala nusipirktą mėsą).
Tuo tarpu trintuvėje sutrinkite (arba sumalkite) pomidorus ir svogūnus. Jei masė per sausa ir blogai malasi, įpilkite šiek tiek aliejaus, kuriame buvo pomidorai. Gautą masę sudėkite į maltą mėsą. Suberkite kuminą, baziliką, druską bei pipirus ir viską gerai išmaišykite rankomis. Idealu, jei taip paruoštą mišinį galite per naktį palikti šaldytuve.
Dabar apie padažą.
Tai kiti 50% jūsų sėkmės. Padažui mėtas sutrinkite su 100 ml jogurto. Supilkite likusį jogurtą. Įdėkite citrinos sulčių ir truputį druskos. Padėkite šaltai.
Įkaitinkite grilių. Iš masės suformuokite maždaug 10 cm pločio ir 0,5 cm storio hamburgerius. Kepkite ant grotelių kiekvieną pusę po 5 minutes.Garnyrą pasirinkite pagal save – šviežios daržovės, ryžiai, bandelės.Ar jau girdite kulinarinės pergalės trimitus?

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą